Clătite cu brânză si mărar
PrinteazaClătite cu brânză si mărar din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, oua, lapte, branza de vaci, marar, ceapa verde, castraveti verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, sare, piper si nuci.
- 50 g unt
- 375 g faina
- 4 g bicarbonat de sodiu
- doua oua
- 250 ml lapte
- 400 g branza de vaci
- marar
- o legatura de ceapa verde
- 4 castraveti verzi
- un catel de usturoi
- o lamaie
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
- nuci
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă ouăle cu laptele, bicarbonatul de sodiu şi un praf de sare. Se adaugă piper după gust, făina cernută, untul topit şi răcit şi se mixează până se obţine un aluat omogen. Se încinge o tigaie, se pune aluat cu un polonic şi se coace clătita pe ambele părţi. Se scoate cu o spatulă pe o farfurie şi se procedează la fel şi cu restul aluatului.
Brânza de vaci se mixează două minute şi se amestecă bine cu ceapa verde şi mărar tocate. Se adaugă sare şi piper după gust, se amestecă şi se umplu clătitele. Castraveţii verzi se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii sub¬ţiri. Se presară sare, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare zece minute.
Se amesteca apoi cu uleiul si sucul de lamaie, sare, piper, marar, usturoi pisat si se servesc alaturi de clatitele calde sau reci. In aluatul de clatite sau in crema de branza se mai pot adauga si nuci tocate marunt.
Clătite cu brânză si mărar
Pofta buna!
N-am mia auzit de clatite de genul asta!