Paste cu sos de ciuperci
PrinteazaPaste cu sos de ciuperci din: paste cu spanac, usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, vin, rosii in suc, ciuperci, ardei gras, ardei capia, morcov, ulei, miez de nuca, sare, piper, marar, parmezan si branza de capra.
- 400 g paste cu spanac
- usturoi
- doua cepe albe
- o ceapa rosie
- 100 ml vin
- rosii in suc la conserva
- 250 g ciuperci
- un ardei gras
- un ardei capia
- un morcov
- 100 ml ulei
- 100 g miez de nuca
- sare
- piper
- marar
- parmezan
- branza de capra
Mod de preparare:
Ceapa albă şi ceapa roşie se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa şi morcovul curăţat dat prin răzătoarea cu ochiuri mici sau tăiat cubuleţe.
Se adaugă ardeiul gras şi ardeiul capia tăiaţi cubuleţe, se călesc zece minute, apoi se adaugă ciupercile. Se amestecă, se călesc zece minute, se adaugă roşiile tocate şi sucul din conservă. Se presară sare şi piper după gust, se lasă să fiarbă 15-20 de minute la foc mediu, se adaugă doi căţei de usturoi feliat sau pisat şi se mai lasă cinci minute pe foc.
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun în farfurii. Se toarnă în mijloc sosul de roşii cu ciuperci, se presară mărar şi miezul de nucă tocat mărunt şi se servesc imediat. Peste pastele cu sos se mai poate presara parmezan sau branza de capra sfaramata.
Paste cu sos de ciuperci
Pofta buna!
De unde iau farfurie din aia dubla?