Prajitura cu caise si ghimbir
PrinteazaPrajitura cu caise si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, ghimbir, suc de caise, cacao, caise si lapte.
- 250 g unt
- 180 g zahar
- 5 oua
- 400 g faina
- 4 lingurite praf de copt
- 1 lingurita ghimbir tocat
- 60 ml suc de caise
- 3 linguri cacao
- 1 kg caise
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Se bate untul cu zahăr; se înglobează pe rând ouăle. Se amestecă făina cu praf de copt şi ghimbir şi se înglobează în compoziţie, alternând cu sucul de caise. Cuptorul se încinge la 200 0 C. Aluatul se împarte în două: în 1/2 se înglobează cacao şi lapte.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi şpriţează dungi alternative de alaut alb şi brun; se marmorează cu o furculiţă. Se aşază jumătăţi de caise, cu partea tăiată în sus. Tarta se coace cca. 25 min. Se scoate si se lasă să se răcorească.
Prajitura cu caise si ghimbir
Pofta buna!