Reteta zilei: Tarta cu mere
PrinteazaTarta cu mere din: mere, zahar pudra, aluat, unt nesarat, oua, galbenus de oua, migdale, faina si coniac.
Ingrediente:
- 600g mere
- 3 linguri de zahar pudra
- Aluat tarta
Ingrediente pentru umplutura:
- 125g unt nesarat
- 100g zahar pudra
- 2 oua
- 1 galbenus de ou
- 125 Migdale maruntite
- 25g faina
- 4 linguri coniac
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170 ° C. Puneti untul și zaharul intr-un bol și bateti bine pana cand devin omogene. Incorporati ouale. Adaugati faina și migdalele. Se amesteca bine apoi se toarna coniacul si se amesteca sa se incorporeze.
Scoateți aluatul din frigider si intindeti. Intr-o forma de tarta asezati aluatul, adaugati umplutura. Dati apoi la frigider pentru 20-30 de minute. Taiati merele felii, adaugati peste umplutura. Presarati zahar.
Dati la cuptor pentru 25-30 de minute. Scoateți tarta din cuptor și lasați sa se raceasca aproximativ 5 minute inainte de a taia marginile in exces. Lasati sa se raceasca complet, taiati si serviti.
Tarta cu mere
Pofta buna!
Foarte bine arata tarta