Purcel la tava in sos tomat
PrinteazaPurcel la tava in sos tomat din: pulpa de porc, ulei, rosii in bulion, ceapa, morcov, foi de dafin, usturoi, vin alb, rozmarin, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg pulpa de porc
- 50 ml ulei
- 800 g rosii in bulion
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 2 foi de dafin
- 2 catei de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- 2 fire de rozmarin
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi presăraţi-o cu sare şi piper. Prăjiţi bucata întreagă în ulei, într-o tigaie mare sau într-o cratiţă, până când se rumeneşte pe toate părţile.
Căliţi în 3 linguri de ulei ceapa şi morcovul curăţate, spălate şi tocate mărunt, apoi adăugati roşiile tocate şi sucul acestora.
Fierbeţi 30 de minute, apoi pasati sosul. Puneţi într-o tavă pulpa prăjită şi turnaţi peste ea sosul pasat.
Adăugaţi foile de dafin şi căţeii de usturoi tocaţi, potriviti de sare şi piper şi puneţi tava în cuptorul încins pentru 60-75 de minute.
Serviţi pulpa tăiată în feliuţe, peste care puneţi sosul de tomate.
Purcel la tava in sos tomat
Pofta buna!