Purcel la tava in sos tomat

Printeaza

Purcel la tava in sos tomat din: pulpa de porc, ulei, rosii in bulion, ceapa, morcov, foi de dafin, usturoi, vin alb, rozmarin, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Purcel_la_tava_in_sos_tomat

  • 1 kg pulpa de porc
  • 50 ml ulei
  • 800 g rosii in bulion
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 fire de rozmarin
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi ten­doane, spălaţi-o şi presăraţi-o cu sare şi piper. Prăjiţi bucata în­treagă în ulei, într-o tigaie mare sau într-o cratiţă, până când se rumeneşte pe toate părţile.

Căliţi în 3 linguri de ulei ceapa şi mor­covul curăţate, spălate şi tocate mărunt, apoi adăugati roşiile tocate şi sucul acestora.

Fierbeţi 30 de minute, apoi pasati sosul. Puneţi într-o tavă pulpa prăjită şi turnaţi peste ea sosul pasat.

Adăugaţi foile de dafin şi căţeii de usturoi tocaţi, potriviti de sare şi piper şi puneţi tava în cuptorul încins pentru 60-75 de minute.

Serviţi pulpa tăiată în feliuţe, peste care puneţi sosul de toma­te.

Purcel la tava in sos tomat

Purcel_la_tava_in_sos_tomat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.