Parfait cu fructe

Printeaza

Parfait cu fructe din: lichior de portocale, flori de levantica, zahar, portocala, frisca, mure si zmeura.

Ingrediente:Parfait_cu_fructe

  • 2 cl lichior de portocale
  • 2 linguri flori de levantica
  • 50 g zahar
  • 1 portocala
  • 300 ml frisca

garnitura:

  • 250 g mure
  • 250 g zmeura
  • 50 g zahar

 

Mod de preparare:

Se dă în fiert lichiorul de portocale cu florile de levănţică şi 3 linguri de apă; se lasă să fiarbă la foc moale timp de cca. 5 min. Se ia vasul de pe foc şi se lasă la temperatura camerei 30 min. Se strecoară şi se păstrează zeama.

Zeama de levănţică se aşază într-un vas, cu gălbenuşurile şi zahărul. Vasul se aşază deasupra unei băi de apă fierbinte (nu clocotindă) şi compo­ziţia se bate cu telul. Se rade coaja şi se stoarce sucul de portocală.

Se bate frişcă. In compoziţia de gălbenuş se înglobează mai întâi coaja şi sucul de portocală şi apoi frişca bătută. Se pasează cu zahăr, 200 g de mure şi 200 g de zmeură.

Parfait cu fructe

Parfait_cu_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.