Fursecuri cu mere
PrinteazaFursecuri cu mere din: faina, margarina, lapte de soia, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, nucsoara, nuci si zahar pudra.
- 800 g faina
- 250 g margarina
- 70 ml lapte de soia
- pentru umplutura:
- 4 mere
- 60 g zahar
- sucul a doua lamai
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 100 g nuci macinate
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu margarina rece şi laptele de soia. Se adună şi se dă la rece pentru 30 de minute.Merele se curăţă de coajă şi seminţe, se răzuie şi se călesc într-o tigaie cu sucul de lămâie şi zahărul. Se ia de pe foc şi se pun aromele şi nuca măcinată.
Aluatul se împarte în 30 de bile mici şi apoi fiecare bilă se împarte în două. Vor fi cele două feţe ale unui fursec care se umple cu amestecul de mere. Se presează marginile cu furculiţa şi apoi se coc. Se servesc cu zahăr pudră.
Fursecuri cu mere
Pofta buna!