Supă de peşte cu fasole şi praz

Printeaza

Supă de peşte cu fasole şi praz din: apa, fileuri de peste, ciuperci, ceapa, usturoi, fasole verde, praz, mazare, morcov, lamaie, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper si coriandru.

Ingrediente:Supa_de_peste_cu_fasole_si_praz

  • doi litri de apa
  • un kg fileuri de peste
  • 100 g ciuperci
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 200 g fasole verde
  • un fir de praz
  • 100 g mazare
  • un morcov
  • o lamaie
  • pudra de curry
  • 75 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • coriandru

 

Mod de preparare:

Ceapa şi prazul se curăţă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pun într-un bol. Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune lângă praz. Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mai mici; ciupercile se spală şi se taie felii.

Se încinge uleiul de măsline, se călesc legumele din bol până se înmoaie apoi se pun să fiarbă în cei doi litri de apă. Se fierb 10 minute, se adaugă mazărea şi fasolea verde, sarea şi piperul. Se fierb 20 de minute, se adaugă ciuipercile, jumătate de linguriţă cu pudră de curry, usturoiul feliat şi fileurile de peşte tăiate în bucăţi mai mici.

Se dă focul la minimum, se adaugă sucul de lămâie, se mai fierb 10 minute şi se opreşte focul. Se serveste calda sau rece, presarata cu coriandru tocat.

Supă de peşte cu fasole şi praz

Supa_de_peste_cu_fasole_si_praz

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce supa fac in weekendul asta, si asa se mananca peste 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.