Cremă de brânză cu alune
PrinteazaCremă de brânză cu alune din: branza de vaci, branza telemea, morcov, marar, gelatina, smantana, usturoi, ceapa, unt de alune, lapte de cocos, alune, zahar brun, suc de lamaie, sare si piper.
- 500 g branza de vaci
- 200 g branza telemea
- un morcov
- o legatura de marar
- 10 g gelatina
- 100 ml smantana
- doi catei de usturoi
- o ceapa
- 140 g unt de alune
- 180 ml lapte de cocos
- 50 g alune
- zahar brun
- suc de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Brânza de vaci se amestecă împreună cu brânza telemea dată pe răzătoarea cu ochiuri mici, smântână, mărarul, sarea şi piperul după gust. Se adaugă gelatina dizolvată în puţină apă rece şi topită la bain-marie, se amestecă şi se toarnă compozia în forme tapetate cu folie de plastic.
Se introduc la rece şi se lasă să se închege minimum două ore. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pun într-un bol. Se adaugă o lingură cu suc de lămâie, o linguriţă cu zahăr brun, sarea şi piperul. Se toarnă laptele de cocos, se pune untul de alune şi se pasează totul cu un blender până capătă consistenţa unui sos.
Se scoate crema de brânză din forme, se îndepărtează folia de plastic, se pun pe farfurii şi se toarnă alături sosul de alune. Peste crema de branza si sos se presara alunele tocate marunt si se serveste.
Cremă de brânză cu alune
Pofta buna!