Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi
PrinteazaCotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi
- 1,200 kg cotlet sau garf de viţel
- 1,500 kg spanac
- 300 g cartofi noi
- 350 g morcovi
- 2 linguri făină
- 3 ouă
- 1 pahar lapte
- 150 g unt
- sare
- piper
- nucşoară
- maghiran
- 1 lingură bulion pastă
- 1 ceapă
- 2 linguri sos brun
- supă
Mod de preparare:
Cotletul se frige înăbuşit într-o tavă adancă, cu 50 g unt, sare, ceapă tocată, timp de 50 minute.
Se scoate carnea şi se face sosul cu 1/2 lingură făină, bulion, supă, sos brun, maghiran, piper.
Spanacul piure se amestecă cu sos alb făcut din unt şi lapte, 2 ouă crude, sare, nucşoară, se pune într-o formă de tartă unsă şi se dă la cuptor în bain mărie 30 minute.
Se răstoarnă pe platou şi deasupra se aşază cotletele tăiate; se garniseşte cu morcovi sote şi chifteluţe de cartofi.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!