Sos vanătoresc carpatin
PrinteazaSos vanătoresc carpatin
- 300 g cireşe
- 300g vişine
- 1/2 pahar vin roşu
- puţină scorţişoară
- 3 linguri sos spaniol
- 1/4 lingură făină
- 40 g unt
- 25 g zahăr
- puţin muştar
Mod de preparare:
Jumătate din cireşe şi jumătate din vişine se spală bine, se pisează să se spargă samburii şi se fierb 20 minute în 1/2 1 apă, apoi se strecoară. La restul de cireşe şi vişine se scot samburii, se taie bucăţi şi se fierb în zeama strecurată 10 minute.
Intre timp se face un rantaş blond (cu unt, făină şi zahăr) şi se stinge cu vinul, sosul spaniol, fructele cu zeama lor şi puţin muştar.
Sosul trebuie să fie dulceag şi picant.
Se serveşte la vînaturi şi căprioare, mistreţ, ţap.
Pofta buna!