Placinta cu cas de oaie

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: faina, ulei, otet, sare, apa, unt, zahar, cas de oaie, zahar pudra.

Ingrediente foaie:

  • 500 g făină
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură oţet
  • 1 linguriţă sare
  • 1 pahar apă caldă
  • 200 g unt
  • 1/2 pahar zahăr

 

Pentru umplutură:

  • 500 g caş de oaie
  • 3ouă
  • zahăr pudră pentru servit

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele de foaie şi faci un aluat pe care îl baţi bine de masă de circa 5-6 ori. Apoi,împărţi aluatul în două şi pui bucăţile să se odihnească 30 de minute, întinzi fiecare foaie, cât mai subţire, o ungi cu unt, o împătureşti pe fiecare şi le mai laşi aşa circa 15 minute.

Intinzi din nou foile, aşezi una în tava unsă cu unt, pui umplutura făcută din caş ras amestecat cu ouă, acoperi cu a doua foaie şi dai la cuptor pentru circa o oră.

O laşi să se răcească în tavă şi apoi o tai. O aduci presărată cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.