Foetaj cu sparanghel şi sos
PrinteazaFoetaj cu sparanghel şi sos din: aluat, ceapa, praz, sparanghel, oua, branza telemea, smantana, ulei de masline, lamaie, amidon, sare, piper, patrunjel, miez de nuca si alune.
- un aluat foetaj
- o ceapa
- un fir de praz
- 300 g sparanghel
- 3 oua
- 200 g branza telemea rasa
- 180 ml smantana
- 75 ml ulei de masline
- o lamaie
- o lingurita amidon
- sare
- piper
- patrunjel
- miez de nuca
- alune
Mod de preparare:
Intr-o oală se toarnă smântână şi se adaugă sucul de la jumătate de lămâie. Se condimentează, se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă rece şi se fierbe până se îngroaşă.
Ceapa şi sparanghelul se toacă mărunt şi se călesc în uleiul de măsline, se lasă să se răcească, se amestecă bine cu brânza, ouăle, sare, piper şi pătrunjel tocat.
Se dezgheaţă aluatul de foetaj, se întinde cu un sucitor, se presară deasupra amestecul cu brânză şi se nivelează. Se rulează marginile opuse, se ung cu apă, se lipesc şi se presează ca să nu se desfacă.
Se acoperă ruloul cu folie alimentară şi se introduce în congelator 20 de minute. 6e taie felii, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc potrivit până devin aurii.
Sparanghelul se fierbe in apa cu sare, se scurge, se serveste alaturi de foetaj si sosul cald. La sosul de lamaie se mai poate adauga miez de nuca sau alune tocate marunt.
Foetaj cu sparanghel şi sos
Pofta buna!
Merita incercata reteta asta