Fenicul in sos
PrinteazaFenicul in sos din: bulb de fenicul, ulei de masline, vin, supa de legume, mustar si alune.
- 1 bulb mare de fenicul
- 1 lingura ulei de masline
- 30 ml vin alb
- 30 ml supa de legume
- 1 lingura mustar
- 20 g alune tocate
Mod de preparare:
Se rup frunzuliţele de fenicul şi se pun deoparte. Se taie partea de la rădăcină şi se taie apoi bulbul în felii de 1 cm.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile la foc slab 5 min. Se întorc între timp de mai multe ori.
Se scoate din tigaie şi se stinge sucul din tigaie cu vin şi supă de legume.
Se înglobează muştarul şi se dă sosul în fiert. Se adaugă feniculul şi se acoperă vasul; se lasă să se înăbuşe la foc moale 3 min. înainte de servire se presară frunze de fenicul şi alune pisate.
Fenicul in sos
Pofta buna!