Clatite cu umplutura

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite:oua, faina, lapte, sare, apa minerala, crema de branza, zahar, stafide, lamaie.

Ingrediente clătite:

  • 2 ouă
  • 2 căni cu făină
  • 2 căni cu lapte
  • 1 praf de sare
  • 4 ceaşcă apă minerală

 Ingrediente umplutura1:

  • 100 g cremă de brânză
  • 2 linguri cu zahăr
  • 2 ouă
  • 1 mână de stafide
  • coaja rasă de la o lămâie

Ingrediente umplutura2:

  • dulceaţă de coacăze

 

Mod de preparare:

Prepară clătite mai groase, lasă- le acoperite. Freacă brânza cu zahărul şi gălbenuşurile, adaugă coaja de lămâie şi stafidele.

Bate albuşurile spumă tare şi adaugă-le în compoziţia de brânză. Amestecă uşor, ca să se omogenizeze. Aşază pe un platou pentru tort o foaie de clătită, apoi cremă de brânză, din nou o foaie şi iarăşi cremă.

Clătite cu pentru rulouri. Tai o clătită pe jumătate, o ungi cu dulceaţă, apoi o rulezii ca pe cornet şi pui peste tort. Repeţi procedeul, de jur împrejur.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.