Spirale cu branză şi busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de spirale cu:faina, zahar tos, sare, unt, oua, drojdie, branza telemea, busuioc verde, piper, usturoi, smantana, lapte dulce.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • o linguriţă cu sare
  • 225 g unt
  • două ouă
  • 20 g drojdie
  • 300 g brânză telemea
  • 50 g busuioc verde
  • un vârf de linguriţă cu piper
  • doi căţei de usturoi
  • 100 ml smântână
  • 50 ml lapte dulce

Mod de preparare:

Drojdia se înmoaie în laptele cald şi se lasă să dospească. Se amestecă apoi cu smântână, sarea, piperul, busuiocul verde spălat şi tocat mărunt, brânza telemea dată pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pre­sară usturoiul curăţat de foi şi pisat, se adaugă untul moale şi ouăle.

Se amestecă totul, se adaugă făina şi se frământă până se obţine un aluat omogen potrivit de tare. Se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.

Se întinde o foaie subţire, se taie fâşii egale ca formă şi dimensiuni, se răsucesc şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit până devin aurii, se scot şi se servesc imediat sau după ce s-au răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.