Frigarui de porc cu paine si tzatziki
PrinteazaFrigarui de porc cu paine si tzatziki din: file de porc, usturoi, ulei de masline, vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper.
- 600 g filé de porc
- 2–3 căței de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- cca 50 ml vin roșu sec
- 2 linguri oregano
- sucul de la 2 lămâi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se taie fâșii late de cca 2 cm. Se toacă usturoiul și oregano. Într-un castron mare se amestecă uleiul de măsline cu vin, oregano, suc de lămâie, usturoi și piper; se așază carnea în această marinată și se dă la frigider cca 2 ore.
Se înmoaie țepușele de lemn în apă rece și se înfig bucățile de carne; se sărează de jur-împrejur și se frig pe grătar cca 20 min., întorcându-le pe toate părțile. Se servesc cu pâine și tzatziki.
Frigarui de porc cu paine si tzatziki
Pofta buna!