Fenicul Gratinat cu Gruyere din: bulbi de fenicul, smantana, branza gruyere, unt, sare, pipet, nucsoara. Este o îmbinare perfectă între dulceața subtilă a feniculului și bogăția brânzei Gruyere, creând o garnitură de neuitat, care transformă orice masă într-o ocazie specială. Această rețetă aduce un nou nivel de sofisticare și textură la clasica noțiune de gratin, […]
Fenicul umplut cu ciuperci – reteta delicioasa
PrinteazaFenicul umplut cu ciuperci – reteta delicioasa din: ciuperci, usturoi, vin alb, ulei de masline, cascaval de post, marar, rosii cherry galbene, ceapa verde, ardei capia, ardei iute, otet, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 bulbi de fenicul
- 300 g ciuperci mici
- doi căţei de usturoi
- 500 ml vin alb demisec
- 75 ml ulei de măsline
- 200 g caşcaval de post
- o legătură de mărar
- 250 g roşii cherry galbene
- o legătură ceapă verde
- un ardei capia
- un ardei iute
- oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Bulbii de fenicul se spală, se taie în jumătăţi, li se îndepărtează mijlocul şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun usturoiul, feniculul tocat, roşiile cherry, ceapa, ardeii şi ciupercile.
Se călesc la foc mediu până încep să se înmoaie, se adaugă mărar tocat, sare şi piper după gust, se amestecă şi se iau de pe foc.
Se umplu bucăţile de fenicul cu amestec, se aşază într-o tavă, se toarnă vinul alb şi o cană cu apă.
Se coc la foc potrivit 25-30 de minute. Se presară deasupra caşcaval ras şi se mai introduc în cuptor cinci minute.
Fenicul umplut cu ciuperci – reteta delicioasa
Curry de Fenicul cu Năut – Rețetă Vegetariană Plină de Arome
Curry de Fenicul cu Năut – Rețetă Vegetariană Plină de Arome din: naut, fenicul, ceapa, usturoi, lapte de cocos, curry, ulei, turmeric, coriandru, sare, piper, coriandru, zeama de lamaie. Descoperiți farmecul bucătăriei vegetariene cu această rețetă, un fel de mâncare sățios și plin de savoare care vă va încânta papilele gustative. Combinația inedită de fenicul […]
Pofta buna!