Cornuri cu sos

Printeaza

Cornuri cu sos din: oua, lapte, sare, faina, zahar tos, drojdie, ciocolata neagra, coarne, unt, scortisoara, miere, zahar vanilinat si coaja de lamaie.

Ingrediente:Cornuri_cu_sos

  • doua oua
  • 200 ml lapte dulce
  • o lingurita cu sare
  • 550 g faina
  • 275 g zahar tos
  • 20 g drojdie
  • 100 g ciocolata neagra
  • 500 g coarne
  • 50 g unt
  • un sfert de lingurita cu scortisoara
  • o lingura miere
  • zahar vanilinat
  • coaja de lamaie

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun un ou întreg şi un albuş, sarea şi 75 g zahăr tos. Se toarnă untul tooit, drojdia dizolvată cu puţin lapte călduţ şi jumă¬tate din cantitatea de scorţişoară.

Din restul de lapte se opresc două linguri care se pun peste gălbenuşul de ou oprit. Laptele rămas se toarnă în bol, se amestecă totul cu un tel şi se adaugă făina.

Se frământă aluatul, se lasă să crească până îşi dublează volumul şi se întinde într-o foaie subţire. Se taie triunghiuri, se presară ciocolată tocată mărunt şi se rulează.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu amestecul de gălbenuş cu lapte, mierea şi scorţişoara rămasă şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc potrivit până devin aurii, se scot şi se aşază pe un grătar de bucătărie. Restul de zahăr tos şi sucul coarnelor presate se fierb la foc mediu până se obţine un sos.  La sosul de coarne se mai poate adauga zahar vanilinat sau coaja de lamaie.

Cornuri cu sos

Cornuri_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.