Bors de urzici
PrinteazaBors de urzici din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, morcov, telina, leustean, ulei, orez, bors, smantana si sare.
- 500 g urzici
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 1 legatura leustean
- 2 linguri ulei
- 2 linguri orez
- 500 ml bors
- 100 ml smantana
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi urzicile bine, în mai multe ape şi opăriţi-le. Tăiaţi-le apoi mărunt şi puneţi-le la fiert în 1 l apă sărată.
Adăugaţi orezul, ales şi spălat, morcovul, ţelina şi leuşteanul curăţate şi tăiate mărunt.
Când acestea s-au înmuiat, adăugaţi ceapa şi usturoiul curăţate şi tăiate cât mai mărunt şi mai fierbeti supa 10 minute.
Fierbeţi separat borşul şi apoi adăugaţi-l strecurat în in oala. Potriviti de sare si adaugati smantana la servire.
Bors de urzici
Pofta buna!
Unul din cele mai bune borsuri 🙂