Bors de urzici

Printeaza

Bors de urzici din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, morcov, telina, leustean, ulei, orez, bors, smantana si sare.

Ingrediente:Bors_de_urzici

  • 500 g urzici
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 legatura leustean
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • 500 ml bors
  • 100 ml smantana
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi urzicile bine, în mai multe ape şi opăriţi-le. Tăiaţi-le apoi mărunt şi puneţi-le la fiert în 1 l apă sărată.

Adăugaţi orezul, ales şi spălat, morcovul, ţelina şi leuşteanul curăţate şi tăiate mărunt.

Când acestea s-au înmuiat, adăugaţi ceapa şi usturoiul curăţate şi tăiate cât mai mărunt şi mai fierbeti supa 10 minute.

Fierbeţi separat borşul şi apoi adăugaţi-l strecurat în in oala. Potriviti de sare si adaugati smantana la servire.

Bors de urzici

Bors_de_urzici

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alexandra Constantin

    Unul din cele mai bune borsuri 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.