Supă de mazăre cu smantana si patrunjel
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: mazare, faina, unt, apa, supa, smantana, patrunjel.
Ingrediente:
- 400 g mazăre proaspătă
- 100 g mazăre congelată
- 20 g făină
- 20 g unt
- 1,25 I apă
- 1 cub de supă
- 4 linguri smântână
- frunze de părtrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt şi făină, apoi se toarnă 250 ml de apă rece.
Se amestecă bine. Se adaugă 1 litru de apă fierbinte, cubul de supă şi se lasă la fiert timp de 10 minute, amestecând din când în când.
Imediat după ce a fiert, se adaugă mazărea şi se mai fierbe 10 minute, până când se înmoaie.
Jumătate din mazăre se mixează până când se obţine o cremă, iar cealaltă jumătate se păstrează întreagă.
Se îngroaşă supa cu smântână şi se presară deasupra frunze de pătrunjel.
Pofta buna!
Nu-mi place cum arata supa de mazare