Supă de mazăre cu smantana si patrunjel

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: mazare, faina, unt, apa, supa, smantana, patrunjel.

Ingrediente:

  • 400 g mazăre proaspătă
  • 100 g mazăre congelată
  • 20 g făină
  • 20 g unt
  • 1,25 I apă
  • 1 cub de supă
  • 4 linguri smântână
  • frunze de părtrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt şi făină, apoi se toarnă 250 ml de apă rece.

Se amestecă bine. Se adaugă 1 litru de apă fierbinte, cubul de supă şi se lasă la fiert timp de 10 minute, amestecând din când în când.

Imediat după ce a fiert, se adaugă mazărea şi se mai fierbe 10 minute, până când se înmoaie.

Jumătate din mazăre se mixează până când se obţine o cremă, iar cealaltă jumătate se păstrează întreagă.

Se îngroaşă supa cu smântână şi se presară deasu­pra frunze de pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place cum arata supa de mazare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.