Tort de clatite – simplu si delicios de bun
PrinteazaTort de clatite din: lapte, oua, faina, ficatei de pui, usturoi, sare, ulei, ceapa, morcovi, maioneza, smantana, piper, oua, rosii si patrunjel.
pentru clatite:
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 150 g faina
- 500 g ficatei de pui
- 2 catei de usturoi
- sare
- uleiul pentru prajit
pentru umplutura:
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 800 g morcovi
- 250 g maioneza
- 250 g smantana
- piper alb macinat
- 4 oua fierte tari
- 5 rosii mici
- patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare:
Se fierb ficăţeii de pui în apă cu sare, se scurg, se lasă să se răcească, după care se dau prin maşina de tocat.
Pentru aluatul de clătite, se amestecă laptele cu gălbenuşurile, făina, ficatul, usturoiul pisat şi sare, după gust.
Se încorporează albuşurile bătute spumă tare în amestecul de gălbenuşuri şi se lasă să se odihnească 30 de minute.
Se prăjesc cinci sau şase clătite groase şi se lasă să se răcească.
Pentru umplutură, se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa tocată mărunt.
Se adaugă morcovii daţi pe răzătoarea mică, se condimentează cu sare, după gust, şi se lasă până când morcovii se înmoaie.
Se dă deoparte şi se lasă să se răcească.
Se amestecă smântână cu maioneza, se condimentează cu sare şi piper alb, după gust, şi se opresc trei linguri.
Se aşază prima clătită pe un platou, se unge cu maioneză şi se presară cu amestec de morcov ras.
Se acoperă cu altă clătită şi se continuă la fel până se termină ingredientele.
Deasupra trebuie să fie clătită. Se unge tortul cu maioneza oprită, se presară partea de sus cu gălbenuşuri rase şi marginile cu albuşuri rase.
Se decorează cu flori făcute din roşii şi pătrunjel verde. Se dă la frigider o oră înainte să fie servit.
Tort de clatite
Pofta buna!