Pui thailandez cu sos de curry – usor de preparat
PrinteazaPui thailandez cu sos de curry din: ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa, pasta de curry rosu thailandez, supa de pui, cartof, pastai verzi, piept de pui, suc de lime, sos de peste si coriandru.
- o lingura de ulei de arahide ori de rapita
- doi catei de usturoi, maruntiti
- o lingurita de ghimbir proaspat tocat
- o ceapa mare, feliata
- o lingura de pasta de curry rosu thailandez
- o ceasca de supa de pui
- o conserva de lapte de cocos light
- un cartof dulce mare, fara coaja si taiat in cuburi cu grosimea de circa doi centimetri
- 230 de grame de pastai verzi
- 450 g de piept de pui dezosat, taiat in felii
- sucul de la un lime
- o lingura de sos de peste (optional)
- coriandru sau busuioc proaspat, pentru garnisit
Mod de preparare:
Prepară sosul într-o cratiţă mare, încălzeşte uleiul la foc potrivit.
Adaugă usturoiul, ghimbirul şi ceapa.
Prăjeşte ingredientele până când se înmoaie, circa cinci minute.
Adaugă pasta de curry şi căleşte, amestecând încontinuu, pentru un minut.
Toarnă supa de pui şi laptele de cocos.
Fierbe pasta de curry Adu mixtura până în punctul de fierbere, adaugă cartoful dulce şi lasă totul pe foc zece minute.
Completează cu păstăile verzi şi pieptul de pui.
Găteşte mixtura până când legumele se înmoaie uşor şi puiul este făcut, în jur de cinci minute.
Adaugă sucul de lime şi sosul de peşte (dacă îl foloseşti).
Serveşte puiul thailandez cu orez brun făcut la abur şi garniseşte cu coriandru şi busuioc, dacă îţi plac.
Pui thailandez cu sos de curry
Pofta buna!
Puiul asta imi face cu ochiul