Pui umplut cu pastrama de porc afumata
PrinteazaPui umplut cu pastrama de porc afumata din: pui, cimbru, sare, ceapa, pastrama de porc afumata, unt, chifle, lapte, oua, frunze de spanac, nucsoara si sare.
- 1 pui mare
- 1/2 legatura cimbru
- sare
pentru umplutura:
- 1 ceapa
- 200 g pastrama de porc afumata
- 4 linguri unt
- 4 chifle vechi de o zi
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 100 g frunze tinere de spanac
- nucsoara
- sare
Mod de preparare:
Se spala puiul si se usuca cu prosoape de hartie. Se desprinde usor pielea de pe piept, se pune in interior cimbrul rupt si se intinde pielea la loc.
Se presara puiul cu sare, dupa gust. Intr-o tigaie, se incing doua linguri de unt si se caleste ceapa tocata marunt pana devine sticloasă.
Se adaugă pastrama tăiată cubuleţe, se mai lasâ pe foc cinci minute şi se dă să se răcească.
Chiflele se taie bucăţi mici şi se înmoaie cu lapte. Se adaugă gălbenuşurile, spanacul spălat şi tocat, carnea afumată cu ceapa.
Se condimentează cu sare şi nucşoară, după gust, şi se încorporează albuşurile bătute spumă tare.
Se umple puiul cu compoziţia pregătită, se coase deschizătura şi se prind picioarele cu o sfoară.
Se aşază într-un vas uns cu restul de unt şi se toarnă peste el un pahar cu apă.
Se introduce în cuptorul preîncălzitla 180° C pentru o oră şi 10 minute, până se rumeneşte.
Dacă rămâne umplutură, aceasta se adaugă în vasul în care se coace puiul.
Pui umplut cu pastrama de porc afumata
Pofta buna!