Tarta cu mere si menta
PrinteazaTarta cu mere si menta din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, sare, zahar vaniinat, oua, suc de portocala, coaja de portocala, praf de budinca, branza ricotta, mere, calvados, suc de mere si frunze de menta.
blat:
- 300 g faina
- 80 g zahar pudra
- 150 g unt
- 1 galbenus
- sare
- 1 plic zahar vanilinat
crema:
- 4 oua
- 100 g zahar pudra
- sucul si coaja rasa de la o portocala
- 1 plic praf de budinca
- 500 g branza Ricotta
in plus:
- 500 g mere
- 100 ml Calvados
- 100 ml suc de mere
- 2 linguri zahar
- 1 lingura zahar pudra
- frunze de menta
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, zahăr pudră, gălbenuş, sare şi zahăr vanilinat. Infăşurat în folie, se dă la rece 30 min. 2/3 din aluat se aşază pe fundul unei forme unse.
Din restul de aluat se face un rulou şi se aşază pe marginea formei.
Se spală merele, se şterg şi se taie jumătăţi. Se curăţă de sâmburi şi se înăbuşă 3 min. cu suc de mere, Calvados şi 2 linguri de zahăr.
Se scurg şi se păstrează zeama. Cuptorul se încinge la 175° C. Se separă ouăle.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahăr pudră, zeamă de mere, suc şi coajă de portocală, praf de budincă şi Ricotta.
Se înglobează albuşul bătut. Compoziţia se aşază pe blat.
Se încrustează merele; se coace cca. 50 min. Se presară zahăr şi mentă.
Tarta cu mere si menta
Pofta buna!