Tort de nectarine cu frisca si zmeura
PrinteazaTort de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura.
blat:
- 200 g zahar pudra
- 100 g faina
- 100 g amidon
- 3 lingurite praf de copt
- 200 ml lichior de oua
- 200 ml ulei
- 4 oua
crema:
- 15 g gelatina
- 750 g nectarine decojite
- sucul de la o lamaie
- coaja rasa de la 2 lamai
- 100 g zahar
- 250 g smantana
- 500 ml frisca
- 300 g zmeura
in plus:
- 1 nectarina
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175 °C. Se amestecă zahărul pudră cu făină, amidon şi praf de copt.
Se bate lichiorul de ouă cu ulei şi ouă şi se înglobează în făină. Alua tul se coace 45 min. într-o formă cui hârtie de copt.
Se lasă să se răcească.
2/3 din nectarine se pasează, restul se taie bucăţele. Se amestecă piureul cu suc şi coajă de lămâie, zahăr şi smântână.
Se înglobează gelatina dizolvată, turnând în fir subţire şi se dă la rece 30 min. Nectarina rămasă se taie felii.
Când crema începe să se întărească se adaugă frişca bătută. Blatul se taie pe 2 nivele.
Pe blatul de jos se aşază 1/2 din cremă, bucăţele de nectarine, 2/3 din zmeură, al doilea blat şi restul de cremă.
Se decorează cu nectarine si zmeură.
Tort de nectarine cu frisca si zmeura
Pofta buna!