Garnituri: Fenicul inabusit
PrinteazaFenicul inabusit din: bulbi de fenicul, rosii, ulei de masline, supa de pasare, cimbru, pesmet, parmezan, sare si piper.
- 4 bulbi medii de fenicul
- 2 rosii coapte, dar toari
- 1 lingura ulei de masline
- 40 cl supa de pasare
- 1 ramurica de cimbru
- 1 lingura cu pesmet
- 1 lingura cu parmezan ras
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Pregătiţi feniculul: rupeţi tijele şi frunzele groase, apoi tăiaţi drept cotorul, pentru a înlătura baza dură. Spălaţi bulbii şi tăiaţi-i felii subţiri, în lungime. Opăriţi roşiile 15 secunde, jupuiţi-le, tăiaţi-le în patru şi scoateţi sîmburii.
Incălziţi uleiul de măsline într-o cratiţă cu capac, pe foc moderat, puneţi feliile de fenicul, săraţi puţin, piperaţi şi lăsaţi să se rumenească uşor, întorcînd feliile de două-trei ori. Turnaţi supa, acoperiţi cu capac şi lăsaţi să fiarbă încet 30 de minute.
Incălziţi grătarul cuptorului. Scoateţi feliile de fenicul din cratiţă, scurgeţi-le şi aranjaţi-le pe o tavă pentru cuptor. Măriţi focul sub cratiţă şi lăsaţi să fiarbă pînă scade zeama, rămînînd 10 cl. Turnaţi-o peste feliile de fenicul.
Aranjaţi sferturile de roşii deasupra şi presăraţi cu cimbru. Acoperiţi cu parmezan ras, puneţi tava sub grătar, la 10 cm de rezistenţă, şi lăsaţi să se gratineze 2-3 minute. Serviţi în tavă, ca garnitură la carne sau la peşte fript.