Carne de vita cu fasole verde
PrinteazaCarne de vita cu fasole verde din: carne de vita, fasole verde, bulion de rosii, unt, smantana, ceapa si faina.
- 500 g carne de vita
- 500 gg fasole alba sau verde
- un pahar bulion de rosii
- sare
- doua lingura de smantana
- 100 g unt
- o ceapa
- o lingurita de faina
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţele, se toacă ceapa şi se pun împreună cu untul într-o cratiţă. Se lasă să fiarbă încet, până când încep să se rumenească, amestecând mereu. Apoi se toarnă apă cât să acopere carnea şi se lasă să fiarbă.
Fasolea se curăţă de aţe şi, dacă nu este prea tânără, se pune peste carne să fiarbă împreună, apoi se introduce la cuptor. Se adaugă bulionul de roşii. Când mâncarea este gata punem o lingură de smântână amestecată cu o linguriţă de făină. Se mai fierbe un pic şi se serveste.
Se poate prepara carnea si cu fasole boabe, dar aceasta se va fierbe separat de boabe. Se pune putina boia de ardei si patrunjel verde.
Carne de vita cu fasole verde
Pofta buna!