Soia ardeiată
PrinteazaSoia ardeiată din: soia, morcovi, ardei grasi, telina, cartofi, ciuperci, ceapa, ardei iute, suc de rosii, faina si ulei.
- 200 g soia bucati
- 2 morcovi
- 2-3 ardei grasi (rosii si galbeni)
- 1 telina potrivita
- 2-3 cartofi
- 2-3 ciuperci proaspete
- 2-3 cepe
- 2-3 ardei iuti
- 100 ml suc de rosii
- faina
- ulei
Mod de preparare:
Pune soia la înmuiat în apă fiartă cu un strop de sare timp de o jumătate de oră, scurge apa şi stoarce bucăţile de soia. Tăvăleşte-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei încins.
Scoate-le pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime, între timp, taie cartofii, ţelina şi morcovii şi pune la fiert în apă deja clocotită.
Lasă-le la scurs. Separat, căleşte ceapa în ulei, adaugă sucul de roşii, soia şi legumele scurse, ciupercile şi ardeii graşi, iar spre final, ardeii iuţi tocaţi mărunt. Serveşte fierbinte.
Soia ardeiată
Pofta buna!