Sufleu de gulii cu bacon
PrinteazaSufleu de gulii cu bacon din: gulii, bacon, telina, oua, ciuperci, praz, marar, usturoi, lamaie, pesmet, unt, branza de vaci, sare, piper, ulei, migdale, alune si miez de nuca.
- 4 gulii
- 300 g bacon
- o tija de telina
- 3 oua
- 100 g ciuperci
- un fir de praz
- o legatura de marar
- 3 catei de usturoi
- o lamaie
- o lingura cu pesmet
- 25 g unt
- 200 g branza de vaci
- sare
- piper
- ulei
- migdale
- alune
- miez de nuca
Mod de preparare:
Guliile se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Tija de ţelină se spală şi se taie felii subţiri; prazul se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se taie felii şi se pun într-un bol. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt sau se pisează.
Lămâia se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc 5 minute. Se scot într-un bol şi, după ce s-au răcit, se amestecă bine cu ouăle, brânza de vaci ş mărarul tocat.
Se presară sare şi piper după gust, se adaugă baconul tăiat subţire, se amestecă, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Se coace la foc mediu până capătă o culoare aurie, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească 5 minute. La sufleu se mai pot adauga migdale, alune sau miez de nuca tocat marunt.
Sufleu de gulii cu bacon
Pofta buna!