Ruladă dulce cu scortisoara si migdale
PrinteazaRuladă dulce cu scortisoara si migdale din: faina, drojdie, lapte dulce, zahar pudra, oua, unt, scortisoara, sare, migdale, zahar vanilinat, smochine si lichior de cafea.
- 400 g faina
- 15 drojdie
- 130 ml lapte dulce
- 150 g zahar pudra
- doua oua
- 75 g unt
- scortisoara
- un sfert de lingurita cu sare
- 100 g migdale
- 30 g stafide
- doua pliculete zahar vanilinat
- 500 g smochine
- 100 ml lichior cafea
Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele, se adaugă drojdia, ouăle, 50 g zahăr pudră şi sarea. Se adaugă jumătate de linguriţă cu scorţişoară şi untul topit, se amestecă bine cu un tel şi se lasă 10 minute la loc cald.
Se toarnă peste făina cernută, se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 20 de minute.
Se pune aluatul pe masa presărată cu făină, se aşază în mijloc stafidele şi migdalele şi se frământă până se încorporează în aluat.
Aluatului i se dă formă de ruladă, se aşază pe o tavă presărată cu făină, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace 35 de minute la foc potrivit. Se scoate pe un grătar de bucătărie, se lasă să se răcească puţin şi se trece prin zahăr pudră.
Se serveste cu o salata din smochine feliate, zaharul vanilinat si lichiorul de cafea.
Ruladă dulce cu scortisoara si migdale
Pofta buna!