Rulada cu carne tocata mixta
PrinteazaRulada cu carne tocata mixta din: aluat, ciuperci, carne tocata, carne de mici, oua, smantana, patrunjel, pesmet, sare, piper, galbenus si smantana.
- 400 g aluat de foi
- 1 conserva mica de ciuperci
- 400 g carne tocata mixta
- 200 g carne de mici
- 6 oua (4 fierte tari)
- 100 ml smantana
- 4 linguri patrunjel verde
- pesmet
- sare si piper
- 1 galbenus
- 1 lingura smantana
Mod de preparare:
Laşi foile să se decongeleze. Ciupercile scurse le toci. Mixul de carne tocată îl amesteci cu carnea de mici, ouăle crude, smântână, ciupercile tocate şi verdeaţa. Adaugi treptat pesmet, astfel încât compoziţia să se lege, dar să nu fie prea tare. Sărezi şi piperezi. Decojeşti cele 4 ouă. fierte. încingi cuptorul la 200°C.
Pe o planşetă cu făină întinzi o singură foaie de aluat (lungă de 35 cm şi lată de 20 cm). în mijloc, aşezi ‘A din cantitatea de came, iar deasupra ouăle şi acoperi cu restul de umplutură. Pliezi deasupra foaia şi lipeşti marginile.
Suprafaţa o ungi cu gălbenuş bătut împreună cu lingura de smântână. Aşezi ruloul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îl coci 15 minute. Serveşti rulada pe pat de salată.
Pofta buna!