Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză
PrinteazaPlăcintă cu spanac, ştevie şi brânză din: faina, apa, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa rosie, spanac, stevie, ulei de masline, branza de burduf, telemea si susan.
- 500 g faina
- 300 ml apa
- 10 g drojdie uscata
- un praf de sare
- 3 linguri ulei de masline
pentru umplutura:
- 3 cepe rosii
- 1,5 kg spanac proaspat
- 1 legatura de stevie
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 250 g branza de burduf
- 50 g telemea
- 1 ou si susan pentru decor
Mod de preparare:
Spanacul şi ştevia le cureţi şi le speli, apoi le pui în apă clocotită pentru 5 minute. Le scurgi de apă şi le laşi deoparte. Drojdia o dizolvi în apă călduţă.
O pui într-un vas în care ai cernut făina, cu puţină sare şi frămânţi un aluat, adăugând apă şi 2-3 linguri ulei de măsline. Laşi aluatul să crească într-un loc călduţ până îşi dublează volumul.
Intre timp, căleşti ceapa, adaugi spanacul şi ştevia tocate şi condimentezi cu sare şi piper. Laşi pe foc 5 minute şi apoi dai amestecul deoparte să se răcorească. Cuptorul îl preîncălzeşti la 200°C.
Intinzi aluatul într-o foaie mare, pe cât posibil într-o formă dreptunghiulară şi cât mai subţire. Stropeşti foaia cu 2-3 linguri de ulei de măsline şi pui, din loc în loc, din amestecul de spanac şi brânză fărâmiţată.
Ridici uşor marginile aluatului de pe laturile lungi şi împachetezi plăcinta în 3-4 straturi, formând un dreptunghi alungit.
Pui plăcinta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o ungi cu gălbenuş de ou şi presari pe deasupra susan. Tai plăcinta înainte să o introduci la cuptor şi o laşi 10 minute la 200°C si alte 30 de minute la 180C.
Pofta buna!