Ruladă cu măsline şi praz
PrinteazaRuladă cu măsline şi praz din: faina, malai, apa, lapte dulce, ulei de masline, drojdie, sare, masline, branza de vaci, ardei gras, praz, oua si oregano.
- 500 g faina
- 100 g malai
- 300 ml apa
- 50 ml lapte dulce
- doua linguri cu ulei de masline
- 20 g drojdie
- o jumatate de lingurita cu sare
- 100 g masline feliate
- 200 g branza de vaci
- un ardei gras
- un fir de praz
- doua oua
- o lingurita oregano
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun drojdia şi laptele călduţ. Se dizolvă, se adaugă o lingură cu făină, sare şi se amestecă. Se lasă să dospească, se adaugă apa călduţă, uleiul de măsline şi jumătate din prazul tocat. Se amestecă, se toarnă peste făina amestecată cu mălaiul şi se frământă până se obţine un aluat omogen.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul. Ardeiul gras se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un bol. Se adaugă brânza de vaci, ouăle, restul de praz tocat, oregano şi măslinele feliate.
Se amestecă totul, se întinde aluatul în două foi subţiri şi se ung foile cu amestecul din castron. Se rulează marginile opuse ale fiecărei foi, se udă cu puţină apă, apoi se unesc. Se aşază în două tăvi de cozonac presărate cu făină, se lasă să crească încă zece minute, apoi se coc la foc mediu până devin aurii la suprafaţă.
Ca sa fie mai moale, prazul se opareste in apa clocotita doua minute, apoi se toaca.
Ruladă cu măsline şi praz
Pofta buna!