Cotlete de porc cu salata
PrinteazaCotlete de porc cu salata din: ulei de masline, seminte de fenicul, oregano, fulgi de ardei iute, cotlete de porc, maioneza dietetica, otet de vin alb, sos worcershire, zahar, telina, morcov si ceapa rosie.
- 1 lingura ulei de masline
- cate 1 lingurita seminte de fenicul si oregano uscat
- un varf de cutit fulgi de ardei iute
- 6 cotlete de porc
pentru salata:
- 125 ml de maioneza dietetica
- 1 lingura de otet de vin alb
- 1 lingura de sos Worcestershire
- un praf de zahar
- 1/2 telina mica, taiata in bastonase sau data prin razatoarea mare
- 1 morcov mare, taiat in bastonase sau dat prin razatoarea mare
- 1 ceapa rosie mica, taiata in cubulete
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Pune uleiul, seminţele de fenicul, oregano, fulgii de ardei iute, sarea şi piperul într-o farfurie adâncă.
Freacă bucăţile de porc cu acest amestec pe ambele părţi. Aşază-le într-o tavă de copt şi dă-le la cuptor 40 de minute.
Intre timp, prepară salata. Pune maioneza, oţetul, sosul Worcestershire, muştarul, zahărul, împreună cu sare şi piper, într-un bol mare.
Amestecă bine, apoi adaugă legumele.
Când carnea este gata, pune deoparte 2 cotlete pentru prânz, alături de o treime din cantitatea de salată.
Imparte restul de salată pe 4 farfurii şi adaugă pe fiecare o bucată de carne.
Cotlete de porc cu salata
Pofta buna!