Foi cu miere si cremă
PrinteazaFoi cu miere si cremă din: faina, zahar, oua, praf de copt, miere, unt, gris, lapte, unt, zahar, suc de lamaie si alune.
pentru aluat:
- 400 g faina
- 50 g zahar
- 2 oua
- o lingurita praf de copt
- 170 g miere
- 100 g unt
pentru crema:
- 40 g gris
- 250 ml lapte
- 100 g unt
- 50 g zahar
- sucul unei lamai
pentru decor:
- 100 g miere
- 200 g alune
Mod de preparare:
Pentru aluat, mierea şi untul se pun pe foc si se topesc, apoi se trag deoparte şi se lasă să se răcească.Pe baie de aburi se bat ouăle cu zahărul. Crema de unt şi miere se amestecă cu făina, praful de copt, crema de ouă si zahăr.
Se va obţine un aluat care se frământă puţin si se împarte în trei. Fiecare foaie se întinde si se coace 5 minute până ce devine aurie.
Pentru cremă, grişul se fierbe cu laptele până ce devine gros si se dă deoparte. Untul si zahărul se freacă bine şi apoi se adaugă grisul, puţin câte puţin. Se amestecă si se adaugă suc de lămâie strecurat.
Dacă eşti amatoare de miere, atunci nu trebuie să ratezi aceste reţete uşor de făcut. Oferă-le celor dragi preparate dulci cu acest ingredient miraculos.
Se montează prăjitura în tava mare de cuptor, alternând foaie şi cremă. Pentru decor, se unge ultima foaie cu miere şi se presară alune măruntite.
Se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie şi se serveste.
Foi cu miere si cremă
Pofta buna!