Orez cu sofran
PrinteazaOrez cu sofran din: orez, ulei, ceapa, vin alb, supa de legume, sofran, sparanghel si sare.
- 350 g orez cu bob rotund
- 40 ml ulei
- 100 g ceapa
- 30 ml vin alb
- 1,5 supa din concentrat de legume
- un varf de ac de sofran
- 16 bucati sparanghel
- sare
Mod de preparare:
Se leagă câte 4 bucăţi de sparanghel într-un mănunchi, se taie baza si se fierb în apă cu sare. De când fierbe apa, se mai ţin 5 minute.
Se scurg $i se trec sub un jet de apă rece. In ulei încins se căleşte ceapa tăiată mărunt si, când devine translucidă, se pun orezul şi vinul si se lasă să se absoarbă.
Apoi, se pune şofranul şi supa din concentrat de legume şi se lasă să se absoarbă toată de către orez.
După aceea se asază sparanghelul peste orez si se dă la cuptor pentru 10 minute.
Orez cu sofran
Pofta buna!