Iepure cu ciuperci

Printeaza

Iepure cu ciuperci

Ingrediente:Iepure cu ciuperci

  • 1 iepure
  • 100 g unt sau untură
  • 1 ceapă
  • 1, 1/2 lingură făină
  • 1 pahar apă
  • 1/2 pahar vin
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri smintină
  • sare

Pentru marinată :

  • puţin ulei
  • oţet
  • foaie de dafin
  • vin alb
  • ceapă tăiată mărunt

Mod de preparare:

Curăţăm iepurele şi îl jupuim. Il tăiem 1 bucăţi şi îl spălăm. Lăsăm să se marineze 3-4 ore.

Punem bucăţile de carne în cratiţă şi le prăjim cu unt sau cu untură, adăugind la prăjit întîi o ceapă tăiată mărunt, apoi faină. Cînd iepurele s-a prăjit, turnăm deasupra marinata. Amestecăm bine, adăugăm apă şi vin. Lăsăm mîncarea să fiarbă încet, acoperit, ca să scadă sosul.

Curăţăm ciupercile şi le spălăm bine. le tăiem în felii şi le opărim foarte putin. După aceea le strecurăm şi le pu­tem peste iepure, cu o jumătate de oră inainte de a fi gata carnea. Lăsăm să fiarbă împreună. La sfîrşit adăugăm smîntîna. Mîncarea trebuie sâ fie scă­zută, iar sosul să aibă gust plăcut.

Această mîncare se poate pregăti şi din iepure de casă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.