Iepure cu ciuperci
PrinteazaIepure cu ciuperci
- 1 iepure
- 100 g unt sau untură
- 1 ceapă
- 1, 1/2 lingură făină
- 1 pahar apă
- 1/2 pahar vin
- 500 g ciuperci
- 2 linguri smintină
- sare
Pentru marinată :
- puţin ulei
- oţet
- foaie de dafin
- vin alb
- ceapă tăiată mărunt
Mod de preparare:
Curăţăm iepurele şi îl jupuim. Il tăiem 1 bucăţi şi îl spălăm. Lăsăm să se marineze 3-4 ore.
Punem bucăţile de carne în cratiţă şi le prăjim cu unt sau cu untură, adăugind la prăjit întîi o ceapă tăiată mărunt, apoi faină. Cînd iepurele s-a prăjit, turnăm deasupra marinata. Amestecăm bine, adăugăm apă şi vin. Lăsăm mîncarea să fiarbă încet, acoperit, ca să scadă sosul.
Curăţăm ciupercile şi le spălăm bine. le tăiem în felii şi le opărim foarte putin. După aceea le strecurăm şi le putem peste iepure, cu o jumătate de oră inainte de a fi gata carnea. Lăsăm să fiarbă împreună. La sfîrşit adăugăm smîntîna. Mîncarea trebuie sâ fie scăzută, iar sosul să aibă gust plăcut.
Această mîncare se poate pregăti şi din iepure de casă.
Pofta buna!