Carne de iepure cu mazare si vin

Printeaza

Carne de iepure cu mazare si vin din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, sare, piper, mustar de dijon, cimbru, ulei de masline, supa de pui, vin si mazare.

Ingrediente:Carne_de_iepure_cu_mazare_si_vin

  • 8 pulpe superioare de iepure sau 4 pulpe inferioare
  • 3 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri muștar de Dijon
  • 5 fire cimbru
  • 80 ml ulei de măsline
  • 800 ml supă de pui
  • 100 ml vin alb sec
  • 800 g boabe de mazăre (congelate)

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă. Se pisează usturoiul cu sare; se adaugă piper, muștar și frunze de cimbru de la 3 fire. Se unge carnea cu această marinată și se acoperă cu folie transparentă; se dă la frigider cca 4 ore.

Se încinge uleiul și se prăjește carnea; când capătă o culoare roșiatică, 
se scoate din vas. Se adaugă ceapa și se prăjește.

Se așază carnea deasupra și se adaugă restul de frunze de cimbru; se toarnă supa. Se reduce temperatura și se mai fierbe totul sub capac 75 min. la foc slab.

Se lasă să se decongeleze boabele de mazăre la temperatura camerei și 
se adaugă la carne; se acoperă cu vin și se ridică temperatura până la foc me­diu.

Se scoate capacul și se lasă să fiarbă împreună cca 10 min. Se sărează și se piperează.

Carne de iepure cu mazare si vin

Carne_de_iepure_cu_mazare_si_vin

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Nu prea am gustat eu carne de iepure, dar arata extraordinar

  2. Anastasia Miron

    Vreau si eu sa gust din canrea de iepure

  3. Nici eu nu am gustat carne de iepure pana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.