Fasole verde cu tarhon si rosii
PrinteazaFasole verde cu tarhon si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, tarhon, sare si piper.
- 500 g fasole verde congelata
- 6 rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura cu ulei de masline
- 4 linguri cu vin alb sec
- cateva fire de tarhon
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Puneţi fasolea verde la fiert, timp de 12 minute, pe sita unei cra- tiţe cu aburi. Opăriţi roşiile timp de 1 5 secunde, în apă clocotită. Scurgeţi-le, lăsaţi-le să se răcorească şi decojiţi-le. Tăiaţi roşiile în două, scoateţi seminţele şi stoarceţi-le bine de apă. Tăiaţi pulpa de roşii în cuburi mari.
Curăţaţi ceapa, împărţiţi-o în patru şi tăiaţi sferturile peştişori. Curăţaţi usturoiul, scoateţi germenul şi tocaţi-l. Puneţi uleiul într-o crăticioară cu capac şi rumeniţi uşor ceapa pe foc domol, 10 minute, amestecînd continuu.
Adăugaţi roşiile, usturoiul, vinul alb şi tarhonul. Acoperiţi şi lăsaţi la fiert, pe foc domol, 5 minute. Inainte de a servi adăugaţi fasolea verde, săraţi, piperaţi şi încălziţi din nou, cîteva minute, pe foc iute.
Pofta buna!