Fasole verde cu tarhon si rosii

Printeaza

Fasole verde cu tarhon si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, tarhon, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 500 g fasole verde congelata
  • 6 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 4 linguri cu vin alb sec
  • cateva fire de tarhon
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Puneţi fasolea verde la fiert, timp de 12 minute, pe sita unei cra- tiţe cu aburi. Opăriţi roşiile timp de 1 5 secunde, în apă clocotită. Scurgeţi-le, lăsaţi-le să se răcorească şi decojiţi-le. Tăiaţi roşiile în două, scoateţi seminţele şi stoarceţi-le bine de apă. Tăiaţi pulpa de ro­şii în cuburi mari.

Curăţaţi ceapa, împărţiţi-o în patru şi tăiaţi sferturile peştişori. Curăţaţi usturoiul, scoateţi germenul şi tocaţi-l. Puneţi uleiul într-o crăticioară cu capac şi rumeniţi uşor ceapa pe foc domol, 10 minute, amestecînd continuu.

Adăugaţi roşi­ile, usturoiul, vinul alb şi tarhonul. Acoperiţi şi lăsaţi la fiert, pe foc domol, 5 minute. Inainte de a servi adăugaţi fasolea verde, săraţi, piperaţi şi încăl­ziţi din nou, cîteva minute, pe foc iute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.