Muşchi de vită umplut cu cârnat picant
PrinteazaMuşchi de vită umplut cu cârnat picant din: muschi de vita, carnat de porc, untura de porc, cartofi rosii, maghiran, sare si piper.
- un muschi micut de vita de aproximativ 1,2 kg
- un carnat de porc usor picant, de lungime egala cu muschiul
- doualinguri cu untura de porc
- 3 cartofi rosii spalati si curatati
- o lingurita de maghiran
- o lingurita de sare
- o lingurita de piper negru macinat
Mod de preparare:
Folosind un cuţit cu vârful foarte subţire sau un masat, bine şters, operaţi o gaură dintr-o parte în alta a muşchiului de-a lungul acestuia. Umpleţi muşchiul cu cârnatul, având grijă ca acesta din urmă să nu se rupă.
Fierbeţi cartofii în doi litri de apă cu puţină sare, apoi curăţaţi-i de coajă şi după ce s-au răcit puţin tăiaţi-i felii de un centimetru.
Incingeţi cuptorul la 190°C. Separat încingeţi untura într-o tigaie destul de lată cât să cuprindă muşchiul întreg. Apoi rumeniţi muşchiul pe toate părţile la foc iute.
Aşezaţi feliile de cartofi pe mijlocul unei tăvi, condimentaţi muşchiul, apoi aşezaţi-l deasupra.
Coaceţi în cuptor timp de 25-30 de minute. Scoateţi muşchiul din tavă, lăsaţi să se odihnească câteva minute, apoi tăiaţi-l felii şi serviţi-l pe feliile de cartofi, picurând sosul rezultat după tăierea cărnii.
Muşchi de vită umplut cu cârnat picant
Pofta buna!
De ce as umple un muchi de vita cu carnat? Pur si simplu strici totul …