Chiftelute de carne cu sos

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute cu:piept de pui, ceapa, usturoi, paine, oua, praz, rosii, broccoli, orez, susan, faina, sare, piper, ulei, oregano.

Ingrediente:

  • doi piepţi de pui
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • jumătate de pâine
  • 3 ouă
  • un fir de praz
  • 800 g roşii
  • 500 g broccoli
  • 150 g orez
  • 50 g susan
  • 100 g făină
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • oregano

 

Mod de preparare:

Pâinea se rupe în bucăţi mai mari şi se pune la înmuiat în apă rece. Piepţii de pui se dezosează, se spală, se dau prin maşina de tocat carne şi se pun într-un bol.

Se adaugă usturoiul şi o ceapă tocate mărunt, sarea şi piperul după gust. Se presară oregano tocat, se adaugă pâinea presată şi scursă de apă, ouăle şi se amestecă până se obţine o com­poziţie omogenă. Se formează chifteluţe, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron tapetat cu şerveţele absorbante. Ceapa rămasă se toacă mărunt, se căleşte în puţin ulei încins, se adaugă orezul spălat şi apă cât să-l acopere.

Se fierbe, se opreşte focul, se amestecă bine cu oregano tocat şi se acoperă cu un capac. Prazul se feliază, se prăjeşte în puţin ulei, se adaugă roşiile date pe râzătoare, sarea şi sarea şi piperul, apoi se pasează cu un blender.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.