Cartofi şi gulii la cuptor
PrinteazaCartofi şi gulii la cuptor din: cartofi, gulii, lapte, faina, cascaval, oua, nucsoara, marar, unt, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide si miez de nuca.
- 4 cartofi
- 4 gulii
- 400 ml lapte dulce
- 50 g faina
- 150 g cascaval
- 3 oua
- un varf de lingurita cu nucsoara
- o legatura marar
- 25 g unt
- o lingura cu pesmet
- o ceapa alba
- doi catei de usturoi
- sare
- piper
- stafide
- miez de nuca
Mod de preparare:
Cartofii şi guliile se curăţă de coajă, se spală şi se fierb separat în apă cu sare. Se lasă să se răcească, se taie felii potrivit de groase. Intr-un bol se amestecă ouăle cu laptele dulce şi făina, nucşoara, sare şi piper după gust.
Se presară mărar spălat şi tocat, ceapa şi usturoiul curăţate de foi şi tocate mărunt, caşcavalul dat pe râzătoare şi se amestecă.
Se unge o tavă înaltă cu unt, se presară cu pesmet pe toţi pereţii şi se aşază alternativ felii de cartofi şi gulie. Se toarnă deasupra amestecul din bol, se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până devine aurie la suprafaţă.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească zece minute apoi se serveşte. In amestecul de lapte cu cascaval se mai pot adauga stafide sau miez de nuca tocat.
Cartofi şi gulii la cuptor
Pofta buna!