Desert cu mango
PrinteazaDesert cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune.
- 1 mango mare
- 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra)
- 4 oua
- 20 cl lapte semidegresat
- cateva capsune sau seminte de rodie
Mod de preparare:
Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi. Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu fructoză (sau zahăr pudră), pentru a obţine un piure fin.
Spargeţi ouăle şi bateţi-le ca pentru omletă cu restul de fructoză şi cu laptele.
Puneţi deoparte 4 linguri cu piure de mango şi amestecaţi restul cu ouăle bătute. Umeziţi pereţii a 6 forme mici şi turnaţi preparatul.
Puneţi formele pe sita unei cratiţe cu aburi, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă 25 de minute. Verificaţi dacă preparatul este gata: trebuie să fie tari la apăsare.
Luaţi formele de pe aburi şi lăsaţi să se răcorească. Intindeţi pe suprafaţa lor piureul de mango şi ornaţi cu cîteva bucăţele de căpşune sau cu seminţe de rodie.
Serviţi călduţ sau rece.
Pofta buna!