Reteta zilei: Tacos cu creveti si sos
PrinteazaTacos cu creveti si sos din: tortilla de porumb, creveti, praf chilli, usturoi, piper, chimen, sare de mare, ulei de masline, coriandru, ceapa rosie, varza alba, varza rosie, limeta, sos adobo, smantana, limeta si sare.
Ingrediente pentru tacos:
- 4 tortilla de porumb
- 12 creveți decorticati
- ½ lingurita praf chili
- ¼ lingurita praf de usturoi
- ¼ lingurita piper negru
- ¼ lingurita de chimen
- 3 lingurite sare de mare
- 1 1/2 linguri de ulei de masline
- 3 linguri de coriandru, tocat
- 3 linguri ceapa rosie, tocata
- 1 ceasca varza alba, tocata
- 1 ceasca de varza rosie, tocata
- 1 limeta
Ingrediente pentru sos adobo:
- 5 lingurite sos adobo
- ¼ ceasca smantana
- 1/2 de limeta
- 2 lingurite de sare
Mod de preparare:
Intr-un castron mic adaugati sosul adobo,smantana, sucul de limeta si sarea. Se amesteca și se pune deoparte.
Pune creveți intr-un bol de marime medie si adaugati praf de chili, praf de usturoi, piper, chimen și sare. Se amesteca împreună, astfel incat crevetii sa fie acoperiti cu condimente.
Intr-o tigaie de marime medie adaugati ulei de masline. Apoi se adauga crevetii. Rumeniti pe ambele parti, aproximativ 6 minute. Transferati crevetii pe un plator de servire. Se taie crevetii in jumatati.
Incalziți tortilla cateva secunde. Adaugati pe fiecare tortilla bucatele de creveti, adaugati ceapa, varza alba si rosie, coriandru si garnisiti cu sos adobo. Serviti cu limeta.
Tacos cu creveti si sos
Pofta buna!
Tacos cu creveti si so, hmmm… cati or sa faca reteta asta? iti spun eu, nimeni, e prea, prea…
Sa-mi preapari si mie tacos din asta
Ce-mi palce reteta asta
Vreau si eu un tacos din asta
bun, bun, bun. Ce bine arata 🙂 Nota 10!