Orez cu şuncă de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu:sunca de porc, fasole verde, fasole rosie boabe, ceapa, usturoi, ardei capia, boia dulce, boia iute, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 bucăţi şuncă de porc
- 100 g orez
- 100 g fasole verde
- o conservă fasole roşie boabe
- o ceapă
- 4 căţei de usturoi
- un ardei capia
- o linguriţă cu boia dulce
- un varf cutit boia iute
- 200ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se pisează şi se pune într-un cas- tronel împreună cu boiaua dulce şi boiaua iute.
Se adaugă sare şi un sfert din cantitatea de ulei, amestecându-se cu lingura până rezultă o pastă. Se ung bucăţile de şuncă cu pastă, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă să stea la rece 30 de minute.
Se aşază pe o tavă, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit până pot fi pătrunse cu dinţii unei furculiţe. Ardeiul capia se spală şi se taie cubuleţe; fasolea verde se taie bucăţi mai mici şi se fierbe în apă cu sare.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul rămas, se pun ceapa şi ardeiul, se călesc cinci minute şi se adaugă orezul spălat.
Se acoperă cu apă, se condimentează şi, când orezul este aproape fiert, se adaugă fasolea roşie şi fasolea verde. Se mai fierbe 10 minute şi se opreşte focul.
Pofta buna!