Spirale mediteraneene
PrinteazaSpirale mediteraneene din: conopida, broccoli, morcov, boabe de porumb, paste, ulei, faina, sifon, fulgi de porumb, boia de ardei, sare si piper.
- 1 conopida
- 1 amestec de legume: broccoli, morcov, boabe de porumb
- 50 g paste spirale
- ulei
- 50 g faina
- putin sifon
- 1 ceasca de fulgi de porumb
- boia de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune la fiert, în apă cu sare, pastele şi clocoteşte-le 5-7 minute, apoi scurge-le şi clăteşte-le cu apă rece.
Curăţă conopida, desfă-o în bucheţele şi opăreşte-o 5 minute, apoi scurge-o. Amestecă făina, un praf de sare şi puţin sifon cât să faci o maia. încinge ulei într-o tigaie.
Trece fiecare bucăţică de conopidă prin maiaua de făină, apoi tăvăleşte-le prin fulgii de porumb pisaţi mărunt şi amestecaţi cu puţină boia.
Prăjeşte fiecare bucată pe toate părţile. Când s-au rumenit, pune-le pe o hârtie absorbantă.
Pune uleiul la încins în wok sau într-o tigaie adâncă de teflon şi căleşte iute câteva minute legumele congelate, drege de sare şi piper, pune şi pastele şi căleşte totul câteva minute, apoi adaugă şi conopida.
Daca ti se pare prea seaca, adauga 1-2 linguri cu maioneza de post sau, in timpul calirii, putin sos de soia ori tofu.
Spirale mediteraneene
Pofta buna!