Tartă cu mălai si şuncă
PrinteazaTartă cu mălai si şuncă din: faina, malai, lapte, drojdie, rosii cherry, praz, branza de vaci, masline, sunca, usturoi, oua, parmezan, cimbru, sare si piper.
- 250 g faina
- 150 g malai
- 250 ml lapte dulce
- 20 g drojdie
- 200 g rosii cherry
- un fir praz
- 300 g branza de vaci
- 100 g masline feliate
- 300 g sunca
- 3 catei de usturoi
- 3 oua
- 50 g parmezan
- o lingurita cu cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Laptele dulce se încălzeşte şi se amestecă cu drojdia până se dizolvă. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat lichid şi se lasă să dospească zece minute. Restul de făină şi mălaiul se cern într-un vas mai mare, se toarnă deasupra drojdia dizolvată, jumătate de linguriţă cu sare, puţin piper şi se frământă până se obţine un aluat omogen.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la cald până îşi dublează volumul. Brânza de vaci se amestecă cu prazul tocat mărunt sau tăiat rondele subţiri şi măslinele feliate.
Se presară parmezanul ras şi usturoiul pisat, se adaugă cimbrul şi ouăle. Se condimentează după gust, se întinde aluatul într-o tavă presărată cu făină şi se unge cu amestecul de brânză.
Se aşază din loc în loc jumătăţi de roşii, se presară şunca tăiată bucăţele şi se introduce în cuptorul încins circa 30-45 de minute. Ca sa aiba un gust mai bun, sunca se prajeste intr-o tigaie fara ulei.
Tartă cu mălai si şuncă
Pofta buna!