Chec cu scorţişoară
PrinteazaChec cu scorţişoară din: faina, oua, praf de copt, sare, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte dulce, pudra de scortisoara, gem de caise si frisca.
- 160 g faina
- 3 oua
- jumatate de pliculet praf de copt
- sare
- 70 g unt
- 150 g zahar tos
- doua pliculete zahar vanilinat
- 160 ml lapte dulce
- o lingura cu pudra de scortisoara
- un borcan gem de caise
- zahar pudra
- frisca lichida
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se pun într-un bol împreună cu zahărul tos şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul moale, se mixează până devine ca o cremă, apoi se adaugă laptele dulce şi praful de copt. Se mixează ca să se încorporeze toate ingredientele, se adaugă jumătate din cantitatea de scorţişoară, albuşurile mixate separat cu un sfert de linguriţă cu sare şi făina.
Se mixează două minute, se toarnă într-o tavă mai mare sau două mai mici unse cu unt şi se coc la foc potrivit 30-35 de minute. Se lasă să se răcească în tavă zece minute apo se scot cu grijă pe un platou. Se presară cu zahăr pudră şi când este călduţ sau rece complet se taie felii.
Se unge cu gem de caise amestecat cu restul de pudră de scorţişoară şi se serveşte. Ca sa fie mai pufos checul, laptele dulce se poate inlocui cu frisca lichida.
Chec cu scorţişoară
Pofta buna!