Cordon bleu din curcan, cu cartofi copţi
PrinteazaO reteta delicioasa de cordon bleu cu:cartofi, sare, piper, unt, carne de curcan, sunca, branza, faina, ou, pesmet, unt, lamaie.
Ingrediente:
- 600 g cartofi
- sare
- piper măcinat
- 3 linguri de unt
- 4 şniţele de curcan groase (160 g fiecare)
- 4 felii de şuncă
- 4 felii de brânză
- 2-3 linguri de faină
- 1 ou
- 80 g pesmet
- unt pentru prăjit
- feliuţe de lămâie
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb 25 de minute, cu coajă. Se scot din apă, se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Se prăjesc 5 minute, la foc mic, în unt, până capătă o crustă subţire, aurie. Se asezonează cu sare şi piper.
Bucăţile de şniţel se dau cu sare şi piper, se pune pe fiecare câte o feliuţă de brânză şi una de şuncă de Praga, apoi se împăturesc, ca pentru cordon bleu. Se dau prin făină, apoi prin oul bătut, apoi prin pesmet .
Se păjeşte în unt, la foc mic, pe ambele părţi, până când capătă o culoare aurie. Se serveşte cu cartofii copţi şi feliuţe de lămâie.
Pofta buna!